Oplossingen voor volmachten

Als volmachtkantoor heeft u te maken met
• klanten (ondernemers) die verzuim- en WGA-verzekeringen van u afnemen;
• het UWV dat een WGA-beschikking afgeeft als gevolg van de claim die een werknemer ingediend heeft.

Veldman Consulting geeft praktische ondersteuning en advies als er vragen of problemen ontstaan omtrent WGA-verzekeringen. Als onafhankelijke partij onderzoek ik de situatie en begeleid uw klant en diens werknemer naar een bevredigende oplossing.

panorama-volmachten
 
 

Recht op WGA?
Als iemand twee jaar lang niet heeft kunnen werken, maar de verwachting is dat hij in de toekomst wel weer gedeeltelijk of volledig aan de slag kan, dan heeft hij in de meeste gevallen recht op een WGA-uitkering. Deze uitkering wordt tot maximaal tien jaar na de eerste twee verzuimjaren uitgekeerd. De (ex-)werkgever is verantwoordelijk voor de re-integratie. Deze zal er dan ook alles aan doen om de medewerker weer aan het werk te helpen. Andersom mag de werkgever van de medewerker verwachten dat hij zijn uiterste best doet om weer aan het werk te gaan.

Beschikkingsscan
De WGA-begeleiding van Veldman Consulting bestaat uit een scan van de beschikking die het UWV afgegeven heeft. Ik onderzoek of recht, duur en hoogte van de beschikking daadwerkelijk past bij de situatie van de werknemer. Als dat niet zo is, kunnen we een bezwaarprocedure starten. Daarnaast bekijk ik jaarlijks of een herbeoordeling nodig is.

Loonwaarde
Als een medewerker vanuit de WGA weer gaat werken, maar de loonwaarde is lager dan die van de oorspronkelijke functie, dan moet deze opnieuw worden vastgesteld. De loonwaarde is afhankelijk van de inzetbaarheid van de werknemer, het tempo waarin hij het werk doet en welke kwaliteit hij levert. Bijkomende kosten voor de werkgever kunnen eveneens worden meegenomen in de berekening. Veldman Consulting zet een gecertificeerd registerarbeidsdeskundige in die de loonwaarde objectief kan berekenen.

Vragen?
Wilt u weten wat Veldman Consulting voor u kan betekenen? Heeft u vragen over WGA of IVA? Neem contact met mij op! Ik sta u graag te woord.

Hoe werkt Veldman voor u?
Om het werk van Veldman Consulting duidelijk te maken, volgt hier een voorbeeld.

WAAROM IS MIJN WERKNEMER 80-100% WGA EN NIET IVA-GERECHTIGD?

Wel WGA, geen IVA. Een kostbare zaak.
Uw klant wil weten waarom zijn werknemer 80-100% WGA is bevonden en waarom hij niet IVA gerechtigd is. In het meest ongunstige scenario moet deze ondernemer nu tien jaar lang een volledige WGA uitkering betalen. Het is een klein bedrijf en deze regeling stelt de ondernemer voor grote financiële problemen. Als arbeidsdeskundige onderzoek ik of de beoordeling door de verzekeringsarts correct verlopen is. Zijn alle beperkingen die de verzekerde claimt, behandeld? Zo niet, welk effect heeft dat op de beoordeling? Zijn alle medische aspecten beoordeeld en waarom is de behandelend specialist niet geraadpleegd? Door kritische vragen te stellen kunnen we vaststellen of het oordeel van de verzekeringsarts juist is. Eventueel starten we een bezwaarprocedure en als dat nodig is gaan we in beroep. Veldman Consulting neemt hiermee de volmacht veel werk uit handen.

Een onafhankelijke partij als Veldman Consulting geeft aan hoe het precies zit. Wij nemen u deze zorgen uit handen en regelen het.

Goed en helder.